5# anledningar att bo i Stockholm

 

Går du i tankarna på att flytta till Stockholm? Det finns många goda anledningar att bo i Sveriges huvudstad.

1# Arbetsmarknaden

Det är mycket enklare att hitta ett jobb i Stockholm än på många andra ställen i Sverige. Är du bara intresserad av att jobba finns det många företag som vill anställa dig. En annan fördel med just arbetsmarknaden i Stockholm är att det finns så många olika slags arbeten att välja mellan. Du kan både arbeta som cykelbud och vara forskare. Så gott som alla stora företag finns i Stockholm, förutom också högskolor, universitet och myndigheter.

2# Cityliv

I Stockholm finns ett stort utbud för dig som älskar cityliv: shopping, nattliv, museer, restauranger, opera och sköna kaféer. Oavsett vilket slags cityliv som tilltalar dig kommer du att hitta det i Stockholm. Du kommer även hitta likasinnade personer att dela dina intressen med.

3# Kulturlivet

Stockholm har Sveriges största kulturlivet. Oavsett om du älskar att det gå på Operan och Dramaten, eller föredrar dansband, så kommer du att hitta ett intressant kulturliv som passar dig. Det finns många mysiga pubar och ställen dit du kan gå och lyssna på livemusik. Du kan också gå på vernissage och mindre museum med ovanliga utställningar. Är du intresserad av att själv spela teater, spela ett musikinstrument, sjunga eller måla? Då har du stora möjligheter att utöva ditt intresse i Stockholm.

4# Nära naturen

Om du bor i Stockholm har du alltid nära till naturen. Även om Stockholm är Sveriges största stad, så är det inte en gigantisk stad vid en internationell jämförelse. Stockholm är också en väldigt grön stad med mycket träd och parker. Eftersom den är uppbyggt på öar så finns det mycket vatten. Du kan också lätt ta dig ut i Stockholms skärgård med 20 000 öar, kobbar och skär. Det finns också fina naturreservat kring Stockholm som du kan besöka om du vill vandra på välordnade vandringsleder.

5# Sportliv

Om du gillar att träna och titta på sport är det perfekt att bo i Stockholm. Det finns många olika slags sporter som du kan testa på som bergsklättring, fotboll för alla åldrar, jazzdans, zumba och även riktigt smala specialsporter som japansk bågskytte. Du kan också gå på sportevenemang i Globen och på Friends Arena.