Flytta till Stockholm

Det är många svenskar som drömmer om att flytta till Stockholm. Antingen för en tid eller för resten av sina liv. Här kommer tipsen som hjälper dig med en smidig flytt.

Leva i Stockholm

Stockholm har mycket att erbjuda: det är en vacker huvudstad som är byggd på öar. Du får både mycket cityliv samtidigt som du har nära till naturen. I staden kan du motionera i lummiga parker och på Djurgården, och naturligtvis på otaliga gym och fitness center. När du väl hittat din bostad kommer du enkelt att kunna hitta ett gym att träna på eller någon sporthall där du kan hålla på med din favoritsport. Utbudet är stort: du kan gå på cirkusträning, rida, träna paddel eller delta i en löpklubb som tränar inför Stockholm maraton. I Stockholm finns det också många mysiga kaféer och restauranger att upptäcka. Du kan hitta ett nytt ställe varje helg om du vill.

Bostad

Det största problemet för de flesta som flyttar till Stockholm är att hitta en bostad. Bostadspriserna är tämligen höga och det bästa är att äga sitt boende. Men de flesta som flyttar till Stockholm börjar med att hyra en lägenhet, och köper en egen bostad den dag de vet att de blir kvar i stan. Om du vet med dig att du kommer att flytta till Stockholm en dag är det smart att redan nu ställa dig i bostadsköer, både i centrala Stockholm men också i förorterna. Om du är ung, eller om du redan hittat ett jobb så att du måste flytta till Stockholm, kan du hitta ett rum att hyra. Det är alltid lättare att hitta en egen bostad när du är på plats.

Hitta ett jobb

En av de stora fördelarna med att flytta till Stockholm är att du ganska enkelt kan hitta ett jobb. Om du är arbetslös kan du flytta till Stockholm med a-kassa för att börja söka jobb på plats istället för att stanna där du bor och flytta till Stockholm när du väl fått ett jobb. När du kommer till Stockholm bör du söka jobb på jobbsajter, men också gå till bemanningsföretag samt söka upp företag personligen. Om du är villig att jobba extra så kommer du snabbt att kunna tjäna ihop till ditt levebröd.

Hitta din plats i Stockholm

Innan du flyttar till Stockholm är det lätt att drömma om en fin och central lägenhet i ett lugnt och skönt område. Det kräver mycket pengar. Däremot finns det många mysiga områden över hela Stockholm, trevliga ställen där du kan lära känna människor och trivas. Bland det viktigaste när du söker bostad är att ha bra kommunikationer. Om du bor nära en busshållplats, pendeltågsstation eller tunnelbana, så tar du dig lätt till och från city. När du har bott i Stockholm ett tag kommer du också upptäcka vilka områden som du trivs bäst i och då ka

n du börja söka bostad där.