Finansiera din fastighet i Stockholm

Har du företag eller är fastighetsägare och vill köpa en ny fastighet i Stockholm? Stockholm är en stor stad, Sveriges huvudstad, och här är priserna betydligt mycket högre än på andra platser i landet. Även för den med mycket pengar och en stor budget kan det vara svårt att finansiera en fastighet på egen hand och det är här som fastighetslånet kommer in i bilden.

Fastighetslån är något som de allra flesta använder sig av när det är dags att investera i fastigheter. Det är ett mycket bra alternativ för företag såväl som bostadsrättsföreningar, om ni t.ex. planerar att köpa ny fastighet, bygga om en redan befintlig eller renovera. Idag kan du ansöka om ett fastighetslån för kommersiella fastigheter, villor, fritidshus i Stockholm, hyresfastigheter och bostadsrätter. Det finns flera saker att tänka på när du vill köpa en fastighet i just Sveriges huvudstad. Här listar vi vad som gäller.

Bästa tipsen för ditt fastighetsköp i Stockholm

1. Tänk utanför Stockholm City

Ett vanligt misstag är att rikta in sig direkt på Stockholm City. I city är priserna skyhöga och det kan vara svårt att hitta en lämplig fastighet till ditt projekt. Våga titta utanför Stockholm och se till kranskommunerna istället. Några områden som sägs öka i popularitet under de tio närmaste åren är bland annat Barkarbystaden, Flemingsberg, Täby och Skärholmen.

2. Gå på många visningar

Internet är en bra källa för dig som vill hitta fastigheter till salu, men det är också viktigt att du verkligen går och tittar på fastigheten på riktigt. Prata med så många olika mäklare du kan och gå på flera visningar innan du bestämmer dig. Till skillnad från privata bostäder kommer fastigheter inte att läggas ut på öppen marknad. Du behöver därför ett bra kontaktnät.

3. Lista dina krav

Om du inte vet vad du har för krav kommer det vara riktigt svårt att hitta en fastighet som du verkligen är nöjd med. Se därför till att du skapar en lista som fungerar för dig och som du kan gå efter. Här kan du använda dig av den tidigare kunskap du har och kombinera detta med dina värderingar. Var ska fastigheten ligga? Hur mycket (eller hur lite) ska bestå av bostäder? Vilket material ska fastigheten vara byggd av?

4. Hitta en mäklare för fastigheter i Stockholm

Det är viktigt att du använder dig av en riktigt bra och seriös mäklare när du vill köpa en fastighet eller kommersiell fastighet i Stockholm. Några bra och pålitliga alternativ är bland annat Rosengren & Co samt New Property. Här kan du både sälja, köpa, hyra och hyra ut kontor, lager, industrilokaler, butiker, bostadsfastigheter och mycket mer.

Obs! Kom ihåg att finansieringen av fastigheten är A och O för att du ska lyckas. Därför bör du se till att du ansöker om ett bra och billigt fastighetslån så tidigt som möjligt.