Nya ellösningar i Stockholm

Hela Sverige och även världen har fallit offer för extremt höga elräkningar. Det har gjort att allt fler hushåll nu vänder sig till företag som skapar alternativa källor som ger el och värme, utan att behöva gå från hus och hem när lånen växer. Dock väntas elpriserna halveras i vinter och komma till undsättning för folk som kan få betala så dyra räkningar som uppemot 85 000 kr per månad. Med tiden förväntas nya ellösningar se dagens ljus och fler och fler nya företag får investerare världen över som intresserar sig för hur just deras kreativa idéer ser ut.

El viktigt i kalla länder

El är livsnödvändigt, speciellt i ett land som Sverige där det är mörkt halva delen av året och dessutom kallt med mycket snö. Visserligen skiner solen mycket i Stockholm men under vintern kan det bli desto gråare. Tänk dig dessutom att du bor ute mot skärgården till eller på Lidingö där det blåser mycket. Då gäller det att ha rätt kontakter till en elektriker på Lidingö för att få rätt installation klar snabbt. Olika ellösningar handlar inte bara om att få el och värme på ett energieffektivt sätt hemma utan också om smarta laddningslösningar för elbilen som du säkert använder mycket i en storstad som Stockholm. Eller skapa bättre elanläggningar för företag eller industrier.

Anlita lokala elektriker

Vi vill värna allt mer om det lokala, även när det gäller installationer och reparationer. Ju längre bort din hantverkare befinner sig desto längre tid tar jobbet och desto fler problem kan du stöta på. Genom att anlita en elektriker på Lidingö, om du också bor på Lidingö, betalar du mindre och kan också ringa personen om något behöver åtgärdas vid senare tillfälle.

Skaffa ett klimatsmart elsystem

För att begränsa ditt klimatavtryck finns numera flera klimatsmarta elsystem att installera. Dels kostar det mindre för dig varje månad och dels gör det naturen mer gott. Kolla med din elektriker på Lidingö eller där du bor för att se vad som finns att göra på din bostad eller i ditt företag. Bara för att du har ett klimatsmart elsystem betyder inte det att du inte får tillräckligt med el vid behov. Tvärtom ska ett klimatsmart elsystem leverera en rejäl mängd el vid önskade tillfällen, men detta utan att sko sig på miljöns bekostnad.

Det första du kan göra är att kolla med din elleverantör och se på ditt elavtal varifrån elen kommer. Elen blandas hos de flesta leverantörer men det går faktiskt att stödja en viss typ av produktion så att den typen av el får ett uppsving. Utsläppsfri el är den vi helst vill ha.

Sedan ska du också tänka på vilken typ av belysning du har och om du använder LED-lampor. Dessa håller längre och är mycket snällare mot miljön. Vidare rekommenderas du som bor i hus att använda värmepumpar som är mer klimatsmarta.

Stockholm