Åka på bilsemester till Stockholm

Om du funderar över vad du och familjen ska göra på sommarsemestern är ett förslag att ta bilen till Stockholm och utforska den svenska huvudstaden. Det kan vara smidigast att ta bilen om du har ett eller flera barn. När du ska åka på bilsemester med barn är det en fördel att köra på natten. För att köra säkert är det en bra idé att ha extraljus så att du ser eventuella faror i tid. Hos Nordeye Sverige kan du hitta flera olika typer av extraljus till personbilar men även andra fordon. Gå in på Nordeye Sveriges hemsida om du vill se vilka extraljus de erbjuder och se vilka som skulle passa bäst på just din bil. När du har extraljus kan du och familjen åka säkert på bilsemestern.

Många sevärdheter i Stockholm är barnvänliga

Det finns massor med sevärdheter som är perfekt för barnfamiljer i Stockholm. Skansen som är ett utomhusmuseum fullt med olika djur och intressanta byggnader brukar barn uppskatta väldigt mycket. Det finns ett akvarium där som är väldigt intressant att titta på. Det finns massor med olika lekplatser runt om i Stockholm som uppskattas av barn. Två populära lekparker är Vasaparken som ligger i Vasastan och Kronobergsparken på Kungsholmen.

Bestäm på förhand vad som ska hinnas med

Om det är fint väder när ni semestrar i Stockholm finns det många fina badplatser; både stränder och pooler. Vanadisbadet på Norrmalm, Eriksdalsbadet på söder eller Kampementsbadet vid Gärdet är fina badplatser som barn brukar gilla. Det är även trevligt att ta båten ut till Fjäderholmarna för att äta lunch eller åka Djurgårdsfärjan. Gröna Lund är en given plats att besöka om du är i Stockholm med barn. Att gå på tivoli är något barn brukar uppskatta. Det finns många museum att besöka som exempelvis Naturhistoriska museet, tekniska museet, stadsmuseet och nordiska museet. Junibacken är också helt klart värt ett besök. Kolla upp vad som just ni vill göra innan ni åker iväg så att ni har en plan. När ni väl kommer fram till Stockholm är det skönt att veta hur ni ska disponera tiden där.