Weekendresa till Stockholm

 

Stockholm är ett bra semestermål för en helg. Du får uppleva cityliv, samtidigt som du inte behöver ta dig utomlands. Stockholm har mycket att erbjuda oavsett vilka intressen du har.

Bo centralt

För en lyckad semester är det smart att satsa på ett så centralt hotell som möjligt, gärna innanför tullarna. Då har du nära till allt och kan ofta promenera istället för att behöva åka pendeltåg eller tunnelbana. Det finns också lokala bussar som snabbt tar dig dit du ska. Om du vill uppleva mycket av Stockholms nattliv kan du med fördel bo i city eller på Söder. Är du ute sent på kvällen är det skönt att snabbt ta sig hem till hotellet eller vandrarhemmet.

Stort utbud

I Stockholm finns ett stort utbud av både museum, restauranger och evenemang. Innan du bokar din resa kan det vara smart att också kolla om det finns en särskild utställning, ett musikevent eller sportarrangemang att besöka. Du har alltid många museer att välja mellan som Vasamuseet, Medeltidsmuseet och Naturhistoriska. Passa också på att njuta av all god mat som finns i Stockholm. Du kan både besöka finare restauranger i Gamla Stan och njuta av en korv medan du flanerar runt i staden.