Hitta drömbostaden i Stockholm på Boneo

Det finns många fördelar med att flytta till Stockholm, men att hitta någonstans att bo i huvudstaden är inte det lättaste. Antingen är bostäderna för dyra eller så ligger de för långt bort. Dock kan det finnas goda chanser att hitta sin drömbostad om man regelbundet håller koll efter kommande försäljningar i Stockholm. Ju tidigare du hittar bostaden och är först till kvarn, desto högre är oddsen att den där perfekta bostaden blir din.

Att bo i Stockholm

Länge har den stränga bostadsmarknaden i Stockholm gjort att framförallt unga tvingats hyra bostäder i andra hand till väldigt höga hyreskostnader. Den som velat bo i Stockholm de senaste 10-15 åren har fått stånga sig fram i bostadsköer och konkurrenskraftiga budgivningar. Att hitta en relativt billig bostad med ett relativt centralt läge är näst intill omöjligt idag. Den som däremot har tillgång till kapital och kan köpa sig en bostad har däremot mycket bättre odds att hitta en bostad i Stockholm.

Hitta hus eller lägenhet i Stockholm

Om man vill bo och leva i Stockholm idag är i princip det enda alternativet att köpa något, speciellt om man inte vill hyra en lägenhet i andra- eller tredjehand och/eller bo i en av förorterna. Att köpa sig en bostad ger fler valmöjligheter och bättre odds att faktiskt få en bostad man trivs med. Dock gäller det att hålla utkik efter en kommande försäljning i Stockholm på regelbunden basis för att ha en chans att upptäcka sin drömbostad i tid. Det gör man enklast på Boneo som har ett stort utbud av bostäder till salu i huvudstaden. Ha gärna fliken med kommande försäljningar i Stockholm uppe på datorn jämt så att du lätt kan gå in där och uppdatera sidan flera gånger om dagen. Då har du goda chanser att hitta den där drömbostaden.

Tiny living – ett alternativt sätt att bo i Stockholm

Då bostadspriserna i Stockholm bidragit till att väldigt många hamnat utanför bostadsmarknaden, har allt fler börjat se sig om efter andra sätt att leva och bo i staden. För vissa kan husvagnen eller husbilen vara ett alternativ. För andra lockar det där med ”tiny living” mer. Det innebär att man bor på en väldigt liten yta, samtidigt som man har allt man behöver. Att köpa sig en liten plätt tomt för att sedan bygga ett så kallat ”tiny house” är väldigt populärt i andra delar av världen som lider av samma bostadsproblematik som i Stockholm och kan vara ett alternativ så länge bostadsmarknaden ser ut som den gör.